Företaget

Renoveringar och retrofit

Har ni gamla verktygsmaskiner som skulle behöva få nya, moderna funktioner som krävs i dagens industri? Genom vår effektiva maskinrenovering och retrofit löser vi gärna det!

Timab har under många år renoverat, byggt om och uppgraderat verktygsmaskiner. Det är vanligt att äldre maskiner saknar de funktioner som kanske krävs i en modern marknad och behöver byta ut delar. Ibland kan man även behöva skala av gamla delar för att undvika att man har onödiga delar och funktioner som ej längre kan användas.

Vad innebär retrofit?

När en gammal maskin byggs om, brukar det kallas för retrofit. Den renoveras från grunden med allt vad det innebär. Maskinen uppgraderas sen med all den senaste tekniken som behövs för just det maskinen skall anpassas till.

Kundanpassad retrofit

Kunden är med i alla beslut, så dom får en maskin som är helt anpassad efter deras behov. Som oftast har gamla maskiner en stabil och bra stomme som är väl lämpat till att uppgradera, eller göra en retrofit på. Naturligtvis gör vi även delrenoveringar, service, anpassningar eller bara tillverkar reservdelar till olika maskiner.

Många renoveringar och retrofits görs även ute hos kund. Vi kan hantera maskiner som väger uppåt 30 – 40 ton i vår verkstad. Blir dom tyngre brukar vi renovera maskinerna på plats, eller plocka hem delar av maskinen.

Vi bygger även nya maskiner, specialmaskiner och fixturer för att passa kundens ändamål och behov.